🟢 De markten zijn met gestegen. Iedereen in onze community van meer dan 120.000 leden weet wat hij moet doen.
U ook?
KORTING van 40% benutten

Europese beurzen overwegend licht lager rond middaguur

Gepubliceerd 24-07-2019, 13:44
© Reuters.  Europese beurzen overwegend licht lager rond middaguur
EUR/USD
-
US500
-
FCHI
-
DJI
-
DE40
-
DBKGn
-
MBGn
-
PEUP
-
AKZO
-
KPN
-
LCO
-
ESM24
-
CL
-
IXIC
-
STOXX
-

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag voor een groot deel licht lager in aanloop naar de eerste relevante speech van de tot premier van het Verenigd Koninkrijk verkozen Boris Johnson en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank dat donderdag valt.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een daling van 0,3 procent op 389,30 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,2 procent naar 12.516,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,4 procent met een stand van 5.592,69 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,4 procent naar 7.487,04 punten.

Van de ECB wordt algemeen aangenomen dat deze de markt klaarstoomt voor een verlaging van het depositotarief in september. Dat staat nu nog op 0,4 procent negatief en dat betekent dat banken moeten betalen om bij de ECB geld te stallen.

Macro-economische data die woensdag tot nog toe werden gepubliceerd, gaven per saldo geen indruk van een robuuste economie in de eurozone.

In Japan kwam vanochtend vroeg al een een samengestelde inkoopmanagersindex over juli in een voorlopige versie naar buiten. Die bleek nog wel te zijn opgelopen. Dat gold ook voor de index van de dienstensector, terwijl de industrie in activiteit minder krimp ondervond.

Maar Frankrijk maakte deze index over juli ook bekend in een voorlopige meting en daaruit trad een verzwakking in de dienstensector naar voren van 52,9 in juni naar 52,2 in juli, terwijl vooraf was rekening gehouden met 52,6. De industrie draaide naar krimp met een index van 49,6 tegen 51,7 in juni. Hiervoor was een index van 51,3 verwacht.

Duitsland meldde over juli een inkoopmanagersindex voor de industrie die verder onder druk kwam te staan, waarmee de krimp toenam. De dienstensector van Duitsland bleef wel groeien, maar in een iets lager tempo dan in juni. De samengestelde index stond eveneens onder druk, maar noteerde nog altijd 51,4 en dat is boven het niveau waarop er geen sprake is van groei of krimp. De verwachtingen voor de industrie lagen op 45,0, voor de diensten op 55,3.

De industrie van de eurozone liet een verdere krimp zien, de dienstensector zag de groei afnemen. De samengestelde index kwam bijgevolg ook onder druk te staan. Alleen deze index deed het iets beter dan verwacht.

De geldhoeveelheid van de eurozone steeg in juni juni minder hard dan in mei.

In de Verenigde Staten staan woensdag twee samengestelde inkoopmanagersindices over juli op de agenda en ook deze zijn voorlopig. Daarna volgen dan nog de verkopen van nieuwe woningen en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 20 juli.

Voor de VS wordt een voorlopige index voor de industrie verwacht van 51,0 tegen 50,1 in juni, en voor de dienstensector van 52,0 tegen 50,7 een maand eerder.

De verkopen van nieuwe huizen zijn in de prognose met 5,3 procent opgelopen naar een geannualiseerde 659.000 woningen.

Voor de olievoorraden wordt rekening gehouden met een afname met 4,1 miljoen vaten olie tegen een daling van 3,116 miljoen vaten een week daarvoor.

Olie noteerde woensdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 56,98 dollar, terwijl voor een september-future Brent 63,94 dollar werd betaald, een stijging van 0,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1138. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1150 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1144 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Bank (DE:DBKGn) leed over het tweede kwartaal verlies als gevolg van de onlangs aangekondigde herstructurering en de kosten die daarmee zijn gemoeid. Voor dit jaar voorziet de Duitse bank een daling van de omzet als gevolg van het afscheid van activiteiten. Deutsche Bank verloor woensdag 3,8 procent aan koerswaarde.

Peugeot (PA:PEUP) heeft het in het tweede kwartaal beter gedaan dan voorzien, maar het Franse bedrijf verlaagde wel zijn marktvooruitzichten en gaat nu uit van een krimp van 1 procent van de Europese automotivemarkt en 7 procent van het Chinese equivalent. De koers van het aandeel won 2,4 procent.

Daimler (DE:DAIGn) heeft in het tweede kwartaal een groot verlies geleden door bijzondere lasten met een omvang van 4,2 miljard euro. Halverwege deze maand waarschuwde Daimler al dat de EBIT in 2019 "significant" lager zou uitpakken dan een jaar eerder. De omzet over de verslagperiode steeg wel, in dit geval met 5 procent. Daimler steeg 1,2 procent.

AkzoNobel (AS:AKZO) heeft in het tweede kwartaal van 2019 conform verwachting iets meer omzet behaald en de winstgevendheid sterk zien toenemen. Het bedrijf verwacht een stabilisering van de grondstofprijzen in de tweede helft van dit jaar. Verder wil AkzoNobel aan het eind van 2020 een schuldratio hebben tussen de 1,0 en 2,0. De koers van de producent coatings steeg woensdag 4,0 procent.

KPN (AS:KPN) zag de omzet onder de verwachtingen uitkomen, maar deed het met de winstgevendheid over het tweede kwartaal wel beter dan verwacht. Het telecomconcern herhaalde de verwachtingen voor 2019. KNP kreeg er 2,8 procent bij.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het rood.

De Dow Jones index won dinsdag 0,7 procent op 27.349,19 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won ook 0,7 procent op 3.005,47 punten en techbeurs Nasdaq ging er 0,6 procent op vooruit op 8.251,40 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Actuele commentaren

Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.