🟢 De markten zijn met gestegen. Iedereen in onze community van meer dan 120.000 leden weet wat hij moet doen.
U ook?
KORTING van 40% benutten

Roubini spreekt Trump tegen en waarschuwt opnieuw voor een recessie in 2020

Gepubliceerd 02-07-2019, 15:23
Geactualiseerd 03-07-2019, 09:15
Roubini waarschuwt voor recessie in 2020
JPM
-

Door Laura Sánchez

Investing.com - "De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en een stijging van de olieprijzen als gevolg van geopolitieke spanningen hebben het potentieel om de wereld volgend jaar in een recessie te duwen." Aldus Nouriel Roubini, hoogleraar economie en de universiteit van New York in een interview met Bloomberg TV.

De beroemde econoom, met de bijnaam Dr. Doom, beroemd om zijn catastrofale voorspellingen, waarschuwt opnieuw dat we "een angstaanjagende tijd voor de wereldeconomie tegemoet gaan."

Zodoende is Roubini in tegenspraak met de Amerikaanse president, Donald Trump, die in zijn Twitter-account heeft verzekerd dat de (Amerikaanse) economie er beter voorstaat dan ooit.



Volgens Roubini zijn de andere grote problemen voor de wereldeconomie de hoge schuldniveaus en het gebrek aan capaciteit van degenen die verantwoordelijk zijn voor het monetaire beleid om te reageren op de risico's, met de rentevoeten nog steeds op historisch lage niveaus en in sommige gevallen zelfs negatief.

Op het handelsfront waarschuwt de goeroe dat 'deglobalisering' opnieuw wordt ingevoerd, omdat landen over de hele wereld zullen moeten kiezen achter wie ze zich zullen scharen, de Verenigde Staten of China, zodra de bilaterale onderhandelingen instorten.

Dit is niet de eerste keer dat Roubini waarschuwt voor een mogelijke recessie in 2020. Hij deed het al een maand geleden, in een interview met MartketWatch. Eveneens, in 2018, toen viel zijn voorspelling samen met die van de Amerikaanse zakenbank JP Morgan (NYSE:JPM). Beide gaven toen aan dat 2020 het jaar zal zijn waarin we getuige zullen zijn van een nieuwe grote financiële crisis.

De beroemde econoom dankt zijn bekendheid aan het feit dat hij drie jaar voor de crisis van 2008 waarschuwde voor de huizenzeepbel in de Verenigde Staten: hij sprak over de risico's van subprime-hypotheken en waarschuwde voor een mogelijk mondiaal debacle.

Niet alleen heeft hij de nadruk gelegd op de mogelijke economische recessie die in 2020 kan aanbreken. Ook in juni waarschuwde Joachim Fels, de wereldwijde economische adviseur van PIMCO, voor een mogelijke recessie volgend jaar, en voor oorzaken die erg lijken op die welke door Roubini worden benadrukt: "De lage rentetarieven hebben een negatief effect op het saldo van de banken, de Fed ziet dat de economische cijfers in de Verenigde Staten niet zo goed zijn als verwacht en dat het de risico's van een recessie in hun land moet verminderen. Als de kans groot is dat we een recessie zullen zien, zal die niet zo uitgesproken zijn als tien jaar geleden, maar deze zal in de loop van de tijd worden voortgezet," zei Fels.

Actuele commentaren

Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.