Krijg 40% korting.
🔥 Onze door AI geselecteerde aandelenstrategie Tech-titanen is in mei al 7,1% gestegen. Koop aandelen die HOT zijn.
KORTING van 40% benutten

Nieuwe obligatie met coupon van 4,375% voor Estée Lauder

Gepubliceerd 12-05-2023, 15:46

Estée Lauder (NYSE:EL) blijft gedurende de eerste helft van mei in de actualiteit staan. Na de bekendmaking van de kwartaalresultaten en de geruchten over interesse van een activistische belegger heeft de cosmeticagroep nu 2 miljard dollar (+/- 1,8 miljard euro) binnengehaald op de primaire obligatiemarkt.

Een van de uitgegeven obligaties draagt een coupon van 4,375% voor een looptijd tot 15 mei 2028, vijf jaar dus. Deze obligatie in coupures van 2.000 dollar (+/- 1.830 euro) noteert op de secundaire markt aan 100,53% van de nominale waarde. Beleggers ontvangen dus een rendement van 4,26%.

Standard & Poor's heeft deze lening met een emissiewaarde van 700 miljoen dollar (+/- 640 miljoen euro) geen rating toegekend.

Wereldwijd nummer 2 in cosmetica

De groep die wereldwijd nummer 2 is in cosmetica na L'Oréal (EPA:OREP) en nummer 3 in het segment van de luxeproducten na LVMH (EPA:LVMH) en Kering (EPA:PRTP) (volgens het klassement Global Power of Luxury Goods 2022 van het bureau Deloitte) heeft niet gespecificeerd wat het precies van plan is met de opgehaalde cash. Het bedrijf beperkte zijn toelichting tot "algemene doelstellingen". Dat kunnen operationele uitgaven zijn of de terugkoop van schuldpapier op korte of lange termijn.

Wie zijn geld uitleent aan Estée Lauder financiert een groep die actief is in ongeveer 150 landen en via 1.600 verkoopspunten meer dan 25 prestigemerken aan de man brengt, waaronder cosmetica van M.A.C, gezichtsverzorging van Clinique en La Mer, en haarproducten van Aveda.

De groep is nu trouwens ook eigenaar van de parfums en make-upproducten van Tom Ford (NYSE:F) én bezit er ook de volledige intellectuele eigendom van. Daarvoor had het die enkel onder licentie, maar eind april werd de overname ervan gefinaliseerd.

Advertentie van derden. Geen aanbieding of aanbeveling van Investing.com. Lees de verklaring hier of kies voor de reclamevrije versie .

Activistisch belegger

Dat was slechts enkele dagen voor de publicatie van de kwartaalresultaten, die op Wall Street niet echt op applaus werden onthaald. Beleggers straften het concern af voor de verlaging van zijn prognoses wegens een trager dan voorziene opstoot van de vraag in Azië. Het aandeel Estée Lauder kreeg klappen en de beurswaarde van de onderneming zakte naar ongeveer 72 miljard dollar.

Die prognoses werkten echter niet ontmoedigend voor de activistische belegger Nelson Peltz. Integendeel! Volgens de New York Post zou Peltz zelfs meer interesse gekregen hebben voor de Amerikaanse cosmeticagroep sinds de beurskoers daalde door de tegenvallende kwartaalresultaten. Peltz zou aandeelhouders kunnen aanzetten tot rebellie tegen de huidige CEO, waarvan sommigen vinden dat hij beneden niveau presteert. Maar het ultieme doel van Peltz zou wel eens de verkoop van Estée Lauder kunnen zijn. In dat opzicht herinneren we u eraan dat het Franse luxeconglomeraat LVMH al voor de pandemie interesse liet blijken voor een overname van de cosmeticagroep.

Actuele commentaren

Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.