🟢 De markten zijn met gestegen. Iedereen in onze community van meer dan 120.000 leden weet wat hij moet doen.
U ook?
KORTING van 40% benutten

Marktbeeld 14 mei 2020

Gepubliceerd 14-05-2020, 10:01
TSLA
-
ABNd
-
  • In België mochten afgelopen maandag de winkels weer open. Zo ook een supermarkt in Oudenaarde. Een kwartier na opening sloot de politie de winkel weer. Het was niet druk of zo, maar officieel is die winkel op maandag gesloten. Na twee maanden sluiting moest de winkel dus na een kwartier weer dicht en moest het personeel weer naar huis. Krijgen een dag langer werkloosheidsuitkering. Die politiechef krijgt zijn loon toch wel… En dan vindt de politie het raar dat het geweld tegen hen toeneemt.
  • Tesla (NASDAQ:TSLA) heeft het voor elkaar. Door gewoon de fabriek te openen is een verdere sluiting nu van de baan. De lokale overheid heeft nog wel extra eisen gesteld. Maar dat is puur om haar gezicht te redden. De overheid is maar zo machtig als we haar maken…
  • ABNAMRO (AS:ABNd) maakte gisteren bekend een fors verlies te hebben geleden in het eerste kwartaal. Het heeft op twee(!) leningen moeten afschrijven en heeft geld gereserveerd voor meer afschrijvingen. Het verlies in het eerste kwartaal werd hierdoor 395 miljoen euro. Dit is slechts het begin… Dat waren leningen van voor Corona, en hier blijft het niet bij!
  • De verwachting in de VS is dat in staten met een republikeinse gouverneur het aantal Covid-19 doden gemiddeld hoger zal uitvallen dan in staten met een democratische gouverneur. Dat ondanks het feit dat de hotspots New York en Californië een democratische gouverneur hebben. Het verschil zit hem in de aanpak van de ziekte, of het gebrek er aan. De maatregelen om besmetting uit te stellen, maar vooral preventief testen hebben positieve gevolgen voor wat betreft de hoeveelheid overledenen.
  • De Engelse economie is zwaar geraakt en het opvallende is, die nu gerapporteerde daling had nog niets met Corona te maken! Corona gaat het alleen wel erger maken.
  • In de VS is de openbaarheid van de belastingaangifte van de president nu bij het hoogste gerechtshof aangekomen. Die hoogste rechters moeten zich nu uitspreken over het feit of een president het recht heeft zijn belastinggegevens geheim te houden.
    De klappen vallen in de VS in de lage inkomens gezinnen. 40% van de mensen die minder dan 40K verdienen is de baan nu kwijt.
  • Gisteren een zeer goed bezochte webinar Daytrading. Op een account waarop we hooguit 100 personen mogen hosten kwamen er 138. Gelukkig bleef het account gewoon werken.

Actuele commentaren

Volgend artikel wordt geladen...
Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.