🟢 De markten zijn met gestegen. Iedereen in onze community van meer dan 120.000 leden weet wat hij moet doen.
U ook?
KORTING van 40% benutten

Forse korting op obligatie VW Financial Services 0,875% 2028 per 1.000 euro

Gepubliceerd 03-03-2023, 13:28

De prijzen van de obligatie VW Financial Services met een restduur van 5 jaar kenden de voorbije dagen een aanzienlijke daling. Begin februari werd ze nog aan 87% van de nominale waarde verhandeld, maar nu is ze aan ongeveer 84% van u op de secundaire markt.

Aan de huidige koers ontvangt de belegger die deze obligatie koopt (of bezit) een rendement van 4,57% rekening houdend met een looptijd tot 31 januari 2028 en een coupon van 0,875%. De coupure bedraagt 1.000 euro en de rating werd bij Standard & Poor's afgeklokt op BBB+ in de investment-gradecategorie.

1

Het ligt nogal voor de hand dat het de algemene rentestijging op de secundaire markt is die ervoor gezorgd heeft dat de prijs van de obligatie recent achteruitboerde. De prijs en het rendement van een obligatie evolueren in tegengestelde zin en de koers van de lening VW Financial Services 0,875% 31/01/2028 heeft terrein verloren.

Daarnaast maakt de huidige forse korting de obligatie fiscaal aantrekkelijk. Een deel van het rendement is belastingvrij, want de meerwaarde tussen de aankoopprijs en de aflossongsprijs is voor de in België residerende belegger vrijgesteld van belastingen.

Dochteronderneming van de groep Volkswagen (ETR:VOWG_p)

Wie zich de obligatie VW Financial Services 0,875% 31/01/2028 aanschaft, leent zijn geld uit aan een 100%-dochter van de Duitse autoconstructeur Volkswagen AG.

De entiteit VW Financial Services werd in 1964 boven de doopvont gehouden. Momenteel is het bedrijf wereldwijd actief op 47 afzetmarkten en heeft het zijn plaats tussen de grootste leveranciers ter wereld van financiële diensten voor de autosector. Het is een van de financiële takken van de Duitse autobouwer en biedt een compleet dienstengamma voor de automerken van de groep (Volkswagen, Audi (F:NSUG), Seat, Skoda, Volkswagen Bedrijfsvoertuigen…). Die diensten zijn onder andere bankdiensten, leasing, verzekering enz. Allemaal met als doel de ontwikkeling van de groep Volkswagen te promoten.

Omzet van 279 miljard euro

De groep uit Wolfsburg bezit wereldwijd 120 fabrieken en is naast Toyota (NYSE:TM) een van de grootste autobouwers ter wereld. Het concern is commercieel actief via 10 merken die in het premiumsegment vallen (Audi, Bentley, Lamborghini en Ducati), het sportieve (Porsche (ETR:P911_p)) en het meer algemene (Seat, Skoda, Volkswagen...).Het bedrijf bouwt eveneens bussen en vrachtwagens via dochteronderneming Traton. U ziet ze op onze wegen onder de merken MAN, Scania en Navistar.

Op 14 maart publiceert de groep Volkswagen zijn jaarresultaten. In een persmededeling van 7 februari liet het bedrijf wel al weten dat de omzet voor 2022 in de buurt van 279 miljard euro (tegenover 250,2 miljard in 2021) zal liggen. Op de beurs van Frankfurt kan het uitpakken met een beurswaarde van ongeveer 75,4 miljard euro.

Actuele commentaren

Volgend artikel wordt geladen...
Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.