🟢 De markten zijn met gestegen. Iedereen in onze community van meer dan 120.000 leden weet wat hij moet doen.
U ook?
KORTING van 40% benutten

Dit zijn de voorwaarden van de twee nieuwe obligaties T-Mobile USA

Gepubliceerd 09-02-2023, 13:35

T-Mobile (NASDAQ:TMUS) USA, dochter van de Amerikaanse telecomgroep T-Mobile US, heeft zopas 3 miljard dollar opgehaald op de schuldenmarkt. In het kader van die operatie werden er twee nieuwe obligaties gelanceerd. Ze zijn al beschikbaar op de secundaire markt.

T-Mobile USA heeft fondsen bijgetankt met looptijden van vijf en tien jaar, respectievelijk voor een bedrag van 1 miljard en 1,25 miljard dollar. De onderneming heeft daarnaast ook een bestaande lening met vervaldag in 2053 en een coupon van 5,65% aangevuld met 750 miljoen dollar. In totaal brengen die drie lijnen 3 miljard dollar (+/- 2,8 miljard euro) vers geld in het laatje bij de dochtermaatschappij van T-Mobile US.

1

De obligaties noteren reeds op de secundaire markt. De obligatie T-Mobile USA met een looptijd tot 15 juli 2033 en een coupon van 5,05% bijvoorbeeld kan aan 99,42% van de nominale waarde van u zijn. Als belegger strijkt u dus een rendement op van 5,12%.

De coupon wordt halfjaarlijks uitgekeerd met een eerste betaling op 15 maart 2023 voor de obligatie 2028 en op 15 juli een eerste betaling voor de leningen 2033 en 2053.

De nieuwe obligaties hebben een BBB- rating bij Standard & Poor's en Baa3 bij Moody's, telkens in de investment-gradecategorie. Moody's heeft voor deze rating rekening gehouden met het grote (telecom)netwerk van de groep en de integratie van de activiteiten na de samensmelting met Sprint (NYSE:S_old) Communication in april 2020. Maar wat misschien nog belangrijker is voor de obligatiehouders is het feit dat de rating ook rekening houdt met het duidelijke schuldenafbouwtraject dat de groep volgt, aldus nog de kredietbeoordelaar.

Inkoop eigen aandelen

"Het is onze bedoeling de netto-opbrengst van deze operatie in te zetten voor algemene bedrijfsdoelstellingen. Dat kan de inkoop van eigen aandelen zijn en de herfinanciering van bestaande schulden", liet T-Mobile US hieromtrent weten.

De telecomoperator met een beurswaarde van bijna 177 miljard dollar (+/- 165 miljard euro) op Wall Street heeft in 2022 21,4 miljoen eigen aandelen gekocht voor een totaal bedrag van 3 miljard dollar (+/- 2,8 miljard euro). Het bedrijf heeft de toestemming (van de Algemene Vergadering) om er tot eind september 2023 nog bij te kopen voor een bedrag dat kan oplopen tot 11 miljard dollar (+/- 10,25 miljard euro).

Netwerken 4G LTE & 5G

T-Mobile US levert draadloze telecomdiensten via een geavanceerd 4G LTE-netwerk en rolt tegelijkertijd, hoofdzakelijk in de VS, een 5G-netwerk uit. Met hoofdzetel in Bellevue (Washington) biedt het bedrijf met flagshipmerken T-Mobile en Metro by T-Mobile zijn diensten aan via dochterondernemingen .

Eind december 2022 telde de groep 113,6 miljoen klanten die de totale inkomsten op 79,6 miljard dollar (+/- 74,2 miljard euro) lieten uitkomen. Een resultaat dat volgens de laatste jaarcijfers quasi hetzelfde was als het jaar ervoor.

Actuele commentaren

Volgend artikel wordt geladen...
Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.