Krijg 40% korting.
🔥 Onze door AI geselecteerde aandelenstrategie Tech-titanen is in mei al 7,1% gestegen. Koop aandelen die HOT zijn.
KORTING van 40% benutten

Dit zijn de voorwaarden van de nieuwe obligatie van Danone

Gepubliceerd 23-05-2023, 14:14

Voedingsmiddelengroep Danone (EPA:DANO) (Actimel, Alpro, Volvic...) kondigde enkele dagen geleden de lancering aan van een obligatie-uitgifte ter waarde van 800 miljoen euro. De obligatie is nu beschikbaar op de secundaire markt.

Concreet heeft de obligatie een looptijd van acht jaar, tot 22 mei 2031, een een coupon van 3,47%. De recentste koers ligt rond 99,41% van de nominale waarde, wat een rendement van 3,56% oplevert.

De minimale coupure minimale bedraagt 100.000 euro.

"Ruime bijval van een divers beleggerspubliek"

Een rating is er niet toegekend aan de nieuwe obligatie, maar de emittent zelf geniet wel een mooie kredietrating: BBB+ (stabiele outlook) bij Standard & Poor's en Baa1 (stabiele outlook) bij Moody's, telkens investment-gradekwaliteit.

"De uitgifte kreeg een ruime bijval van een divers beleggerspubliek", liet Danone optekenen in een communiqué. "Het vormt de bevestiging van het vertrouwen dat de markt heeft in het businessmodel van Danone en in de kwaliteit van onze kredietrating", preciseerde de groep nog. Er werd nog aan toegevoegd dat het de bedoeling is met de operatie de gemiddelde looptijd van Danones schuldpapier te verlengen.

Activia, Danette, Evian, Nutrilon, Oikos…

Danone is een van de giganten in de voedingssector met een positie van wereldleider in vier productafdelingen: melk- en plantaardige producten, water, babyvoeding en medische voeding.

De groep onder leiding van Antoine de Saint-Affrique heeft heel wat gevestigde waarden in zijn merkenportefeuille: Alpro, Actimel, Oikos, Delight, Evian,Volvic enz. Volgens de laatste jaarcijfers werd er een omzet van 22,7 miljard euro gegenereerd. De afdeling "melk- en plantaardige producten" was daarbij goed voor 54%, "speciale voeding" voor 30% en "water" voor 16%.

Advertentie van derden. Geen aanbieding of aanbeveling van Investing.com. Lees de verklaring hier of kies voor de reclamevrije versie .

Wereldwijd zijn de producten van Danone in meer dan 120 landen verkrijgbaar en de meer dan 96.000 medewerkers verspreid over 55 landen zetten zich dagelijks in om van het bedrijf een succes te maken.

Op Euronext (EPA:ENX) Parijs loopt de beurskapitalisatie van Danone op tot ongeveer 39,6 miljard euro.

Verbeterde prognoses

Het eerste kwartaal van Danone was geslaagd te noemen. Voor de periode januari-maart 2023 werd er afgeklokt op een omzet van bijna 7 miljard euro, een stijging van 10,5% op een jaar. Die progressie kwam er hoofdzakelijk door prijsstijgingen (+10,3%) en in mindere mate door een meerverkoop (+0,2%).

Het zette de groep ertoe aan zijn prognoses voor gans het jaar in de hoogte bij te stellen op het vlak van groei, omzet en operationele marges.

Actuele commentaren

Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.