🟢 De markten zijn met gestegen. Iedereen in onze community van meer dan 120.000 leden weet wat hij moet doen.
U ook?
KORTING van 40% benutten

AFC Ajax NV: de bal is rond

Gepubliceerd 17-04-2019, 09:22
AJAX
-
JUVE
-
ENX
-

Het kost mij best enige moeite om als geboren Rotterdammer, die op ongeveer een kilometer hemelsbreed van de Kuip woont, toe te geven dat het gisteren een knappe prestatie was van rivaal Ajax (AS:AJAX). Voor de enkeling die niet heeft gekeken, 2.7 miljoen kijkers zagen Juventus (MI:JUVE), ondanks een doelpunt van superster Cristiano Ronaldo, door de Amsterdammers in Turijn uitgeschakeld worden met een knappe 1-2-zege.

AFC Ajax NV werd in 1998 door penningmeester Arie van Os, een bekende Amsterdamse beurshandelaar bij Van der Moolen, als naamloze vennootschap (NV) naar de effectenbeurs Euronext (PA:ENX) in Amsterdam gebracht. Het bedrijf aan de Arena Boulevard probeert met de voetbalclub winst te maken door de kaartverkoop en de inkomsten uit het Europees voetbal. De helft van de opbrengsten komt uit merchandising, reclame en inkomsten uit de televisierechten. Ajax is de enige Nederlandse voetbalclub met een beursnotering. In landen als Engeland, Duitsland, Italië en Turkije zijn meer voetbalclubs beursgenoteerd, met als meest succesvolle voorbeeld Manchester United.
CFD AFC Ajax NV

De ‘CandleVolume’ daggrafiek vertoont net als de status als voetbalclub in Europa een stijgende lijn. Het prijsniveau van 16 euro speelt na de doorbraak op 25 januari al een belangrijke rol. Ondanks de winst van 6-0 op VVV de dag ervoor, daalde de koers met een enorme neerwaartse candle op 4 februari tot aan dit niveau, dat echter als steun standhield.

De correctie in de dagen erna, was voor de QSM echter nog niet van belang omdat het prijsniveau van 16 euro nog niet valide was als ondergrens. Immers de 50EMA had deze nog niet bevestigd. Op 2 april was dit echter wel het geval en sinds gisteren is ook de bovengrens van Fase III bevestigd.

Door de plaatsing voor de halve finale van de Champions League en de toegenomen kans op het landskampioenschap opende de koers vanochtend met een ‘gap’ van maar liefst €1,75 een flink stuk boven de nieuwe bovengrens. Over beleggers emoties gesproken.

Na het bijna onvermijdelijke dichten van het ‘gap’ is het nog maar de vraag of Fase III zijn geldigheid blijft behouden. Volgens de QSM kan het dichten van het ‘gap’ goed samenvallen met een ‘last kiss’ van de bovengrens en ‘QSM’ers’ doen er dan ook verstandig aan om nog even op hun handen te blijven zitten totdat de grafiek meer duidelijkheid toont, maar de bal is rond en net als bij voetbal is ook op de beurs alles mogelijk.

Wil je mijn analyses beter leren begrijpen, of zelfs om ook consistent en winstgevend handelen in o.a. CFD’s, Turbo’s, Forex, Futures of Aandelen met de QSM? Investeer dan in de online cursus ‘Trading met de Quattro Stagioni Methode’ via Traders Trefpunt.nl.

Actuele commentaren

Volgend artikel wordt geladen...
Risico Openbaarmaking: Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.
De Engelse versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Alle rechten voorbehouden.